Kombucha – Imbierinis

3.00

Lengvai gazuota, ryškaus arbatos skonio rankų darbo kombucha pagaminta Lietuvoje su trupučiu imbierinio zyzesio ⚡

Plačiau...

Turime

Kategorija:

Sudedamosios dalys: specialiu būdu filtruotas vanduo, Sencha ir Oolong arbatos*, cukrandendrių cukrus*, šalto spaudimo šviežio imbiero sultys, “kombucha” kultūra.

*Žvaigždute pažymėti ingredientai – EKOLOGIŠKI

Gėrimas yra gyvas, nepasterizuotas ir be GMO. Gali natūraliai susidaryti nuosėdų.

Laikyti nuo 0°C iki 5°C temperatūroje. Atidarius suvartoti per 2 paras.

Tinkamas veganams ir vegetarams.

Maistingumas 100ml:

60kJ, 14kCal

Riebalų – 0g;
Angliavandenių – 3.6g, iš kurių cukrų – 3,6g;
Baltymų – 0g;
Druskų – 0g;

Kombucha tai fermentuotas arbatinio grybo gėrimas, kurio naudojimas siejamas su daugeliu naudų sveikatai., o jos ištakos atsekamos Kinijoje ir Japonijoje 🗾

Ji gaminama sumaišant specialias bakterijas, mieles, cukrų ir arbatą leidžiant mikstūrai fermentuotis savaitę, ar ilgiau iki kol susiformuoja grybą primenantis darinys mikstūros paviršiuje. Būtent dėl šios priežasties kombucha ir yra vadinama arbatiniu grybu 🍄 Tačiau tas fermentacijos metu susidaręs plūduriuojantis darinys tai simbiotinė bakterijų ir mielių kolonija, kuri ir paverčia arbatą kombucha.

Kombuchos fermentacijos metu susidaro actinė rūgštis – tokia pati kaip ir gaminant actą – kartu su kitais rūgštiniais junginiais. Tuo pačiu metu susidaro pėdsakiniai kiekiai alkoholio bei dujų nuo kurių kombucha ir tampa gazuota.

Kombuchoje taip pat randama daug naudingųjų prebiotinių bakterijų, kurios padeda Jūsų žarnyno virškinimui. Be to, kadangi kombucha gaminama naudojant žaliosios arba juodosios arbatos pagrindą, joje randama daug antioksidantų. Kombuchos antioksidantai padeda sulėtinti senėjimo procesą valant organizmą nuo laisvųjų radikalų ypatingai išvalant kepenų toksiškumą.

Ir tai tik kelios naudingosios kombuchos savybės, kurios tapo mums pažįstamomis per tūkstančius metų vartojimo, o dabar tai ranka pasiekiama ir tau ❤